Liquid Latex
Indie Polish Nail Art Nail Polish

3 x Liquid Latex battle

Het leek me leuk de liquid latex te vergelijken die ik veelal gebruik; de liquid latex van Foxy Paws, Kaleidoscope en Beautyill. Ik heb gekeken naar de droogtijd, hoeveel je moet aanbrengen en hoe makkelijk het te verwijderen is. Of ze doen wat ze beloven dat staat vast; ze maken je clean up na het maken van een nail art een stukje korter!

3 x liquid latex

V.l.n.r : Beautyill liquid nail art tape, Kaleidoscope cuticle defender en Foxy Paws liquid latex.

3 x liquid latex

De droogtijd heb ik gemeten. Foxy Paws zat op gemiddeld 1 minuut 30, Kaleidoscope kwam zo ongeveer uit op 1 minuut 26 en de Beautyill latex 1 minuut 3. Het riskante is van de Foxy Paws liquid latex dat de vloeistof dunner is en je dus al gauw teveel aanbrengt waardoor de droogtijd natuurlijk ook langer is. Heb die latex dus ook twee keer gemeten, vandaar de gemiddelde meting. De tijden liggen dicht bij elkaar en ze zijn even goed af te pellen!

De Cuticle defender van Kaleidoscope hoeft trouwens niet compleet doorzichtig te zijn om op te kunnen stempelen. Hij is zeker al eerder te gebruiken zonder beschadigingen.


3 x liquid latex

Het afpellen gaat bij alle drie erg makkelijk. De Beautyill latex lijkt wat steviger en het voordeel is van de gekleurde liquid latex is dat het makkelijker is een punt te vinden om te beginnen met het pellen.

Alle drie doen ze zeker wat ze beloven. En hoewel ze allemaal dezelfde functie hebben en liquid latex heten zitten er minimale verschillen in. De fowxy paws voelt kouder aan, is meer vloeibaar dan de rest. De liquid van Beautyill is iets steviger, ik denk door het soort kleur pigment misschien? De cuticle defender van Kaleidoscope is ook niks op aan te merken.

Mijn top 3 voorkeur zou dan ook zijn; 1 Beautyill latex; vind het kleurtje erg lief, hij droogt snel, en is er makkelijk af te krijgen, hij lijkt steviger. 2/3. Foxy Paws en Kaleidoscope delen een plek. Want ze doen beiden prima wat ze beloven maar hebben allebei een super klein nadeel; de Foxy Paws doe je al gauw teveel van op en doordat de Kaleidoscope latex doorzichtig is moet je even goed kijken waar het nu precies zit.

Lacquester Taupeism nail art
Lacquester Taupeism nail art

En dan de nail art. Dit prachtige lakje herkende je vast; Taupeism van Lacquester, een van de lakken uit de Herfst collectie. Heb daarop gestempeld met een zwarte lak van Laushine die ik kocht in de goede ouwe tijd van Get Your Nails Done.

Foxy Paws is verkrijgbaar in de shop, Kaleidoscope is verkrijgbaar in de El Corazon webshop en Hypnotic Polish en de Beautyill latex koop je hier. Het prachtige taupe lakje van Lacquester kun je hier krijgen.

handtekening blog sept 2015

I own a few liquid latex bottles and brands, and so I decided to figure out which one I like best. Not saying they are the best because all of them do what they promise and that is making your clean up a whole lot easier!
They all peel perfectly and have some slight differences. The Foxy Paws liquid is quite thin and so it’s tempting to put too much on your skin. That makes drying time longer. But once you know that you can apply less; makes it durable! The Kaleidoscope cuticle defender dries a few seconds faster and once dry it’s practically invisible. The Beautyill latex has an adorable color and seems to be a bit more firm, which I like. That makes it my number one of the three!
For the nail art I used a black stamping polish on the beautiful Taupeism by Lacquester, one of her fall collection.

 

Comments (11)

 • Hi Miriam, notcopyacat here 🙂 Lovely nail art and lovely site 🙂

  Beantwoorden
 • The result is very beautiful!

  Beantwoorden
 • Oh, how much I love the new layout and your nails are fabulous like always! I don’t own any liquid latex, but I want to do my own soon!

  Beantwoorden
 • Oh wat een handige vergelijking zo, heel duidelijk! Ik moet er snel ook eens een aanschaffen 🙂 Zo easy!
  Mooie layout trouwens!

  Beantwoorden
 • Wat is je site mooi geworden ? En wat een fijne review. Ik heb nog steeds de Peel off base coat in gebruik en als die op is ga ik op zoek náar een Liquid latex. Jouw review helpt om een keuze te maken

  Beantwoorden
 • Leuke vergelijking! Moet nog steeds liquid latex kopen lijkt mij zo handig! Mooi is je site trouwens geworden!

  Beantwoorden
 • Awesome nail art stamping 🙂

  Beantwoorden
 • wat een heerlijke vergelijking, zeker voor figuren als ik die altijd wat moeite hebben met iets kiezen….handig

  Beantwoorden
 • OH My! Wat een super mooie lay out he je er van gemaakt! Echt zoooo prachtig!

  Back to article!
  Ik heb zelf een blauwe cuticle defender van Kaleidoscope. Ben daar zo tevreden over!
  Dus ik kan persoonlijk niet zeggen over hoe het is als hij doorzichtig is. De mijne droogt dan ook gewoon licht blauw op.

  Beantwoorden
 • Wat een handige nuttige post. Zelf gebruik ik houtlijm. Werkt goed en goedkoop.

  Beantwoorden
 • Handige vergelijking, maar wat ik mis zijn prijzen en de inhoud van de flesjes. Dat vind ik eigenlijk wel nodig voor een volledig beeld, zeker als ze wb resultaat zo dicht bij elkaar liggen.

  Beantwoorden

Write a comment