Nail Polish

CAPTION – What Goes Around

Hoe ontzettend leuk dat ik een winactie won op Facebook van Caption! Vaker van het merk gehoord en dus gaan volgen aldaar. De prijs heeft me altijd tegengehouden om het zelf aan te schaffen, al was ik wel in de verleiding gebracht toen ik zag dat Beautyill een hele mooie stempel mani had gemaakt met Caption lakken.

CAPTION base en topcoat
Ik kreeg een aantal kleurtjes opgestuurd, met de bijbehorende base en topcoat én fast drying drops. Het kleurtje was ik nu koos was What Goes Around. Een prachtige blauwe lak die perfect paste bij de dag die ik ging meemaken afgelopen zondag; de ME dag in Amsterdam. Een dag waarin lotgenoten, vrienden en familie samenkomen om steun te zoeken, info te vergaren. Dit was de derde keer voor mij en dit keer extra speciaal gezien mijn ouders en zus ook mee waren. ME heeft een blauw lintje en dus was de dresscode ook blauw. En uiteraard denk ik dan gelijk aan blauwe nagels! De vrijdag voor de zondag heb ik mijn nagels gelakt met deze blauwe Caption lak.

Garanties en Stappenplan

Caption stappenplan

Terug naar Caption! Ik was wel een beetje zenuwachtig om dit te gaan proberen, gezien de handleiding, stappenplan… Ging dit wel goed komen? Kon ik dit wel? En hoeveel tijd moest ik hier aan besteden? Ik kan je gelijk zeggen; niks spannends aan 🙂 Je kunt snel de lak er op krijgen en het lakken is easy peasy door de formule én de geweldige kwast. Wat maakt Caption zo speciaal? De Lac3 technologie. Gel look nagels zónder het gebruik van een lamp.

Het foldertje wat er bij zit met de Garanties, Stappenplan en Laktechniek heb ik goed doorgelezen en bij de hand gehouden. Belangrijk is te weten dat je alle 10 nagels doet en niet per nagel of hand werkt! Dus ik ging aan de slag. Eerst de basecoat aangebracht op alle 10 nagels. Dit ging heel makkelijk, ben echt fan geworden van de Caption kwast!! Toen het échte werk; de kleur “What Goes Around”. Zou ie wel goed dekken?

Caption What Goes Around

Caption What goes around kwast
Het aanbrengen van de lak was vrij makkelijk. Op de linkerhand, die ik als eerste deed, ging ik waarschijnlijk toch iets te vaak met mijn kwast over de nagel en op twee nagels waren er twee kleine plekjes te zien die niet goed gedekt waren door de lak. De rechterhand, die ik vaak lak, ging makkelijker en met één laagje helemaal dekkend! Oefening baart kunst, toch? De handleiding en laktechniek geven aan dat je gelijk de topcoat kunt aanbrengen en dus niet hoeft te wachten tot het droog is. Alright, dan doen we dat! De topcoat ging er over. De blauwe lak gaf niet eens af op de kwast! Ja, en dan komt eigenlijk het moment supreme. Want; “de lak is touch-dry” binnen één minuut. Heel zachtjes heb ik de lak aangeraakt en die had toch iets langer nodig dan een minuut, misschien twee. Nog niet slecht! Heb daarna wel de Fast Dry Drops aangebracht.

Ook staat er aangegeven dat je 12 tot 15 minuten moet wachten om de formule goed uit te laten werken. Het grappige is dat als de lak zich gewoon lijkt te herstellen; ik maakte een klein deukje met de nagelrand op de drogende lak. Ik zag de deuk en een paar seconde later was ie weg! De uithard tijd vond ik wel iets langer duren dan ik had gedacht en was toch wel een beetje voorzichtig het eerste uur. Maar daarna zat het als een huis!

Caption What Goes Around polish

Caption What Goes Around polish

Caption What Goes Around polish

Gezien ik de vrijdag de lak aanbracht en ik ‘m er maandag of dinsdag weer af zou halen kon ik mooi kijken hoe goed de lak zich hield. Heb toch mijn gasstel schoongemaakt, gestofzuigt, wc gepoetst, schoenen gepast en gekocht, boodschappen gedaan. En de twee dag zag ik toch wel wat krasjes. Grotendeels glansden de nagels nog mooi, maar een klein krasje her en der was toch zichtbaar. De derde dag werd dit ietsje meer. Je moet ook nagaan dat ik er met mijn neus bovenop zit natuurlijk, maar toch.

Caption What goes around dry drops

Pluspunten vind ik de snelheid dat je alles kunt aanbrengen en de kwast!! Die werkt zo fijn. Twee keer strijken over de nagel en je hebt het hele oppervlakte gehad. De kwast is plat en rond afgesneden zodat je perfect de nagelriem rand kunt pakken. Ook had ik in alle dagen dat ik het op had geen tipwear of chips! De belofte dat de lak lang zonder chips blijft zitten maken ze voor mij zeker waar. De lak heeft zeker een gellook en is niet zoals ik had gedacht een dikke ‘massa’ op de nagel. En het brengt eenvoudig en snel aan. Even als het verwijderen! (gewoon met remover).

Minpunten vind ik dat ie toch wel een kleine beetje kras gevoelig is. En de prijs… Ondanks dat; erg tevreden. En de andere kleurtjes uit de zomerse Resort collectie die ik kreeg toegestuurd ga ik zeker nog laten zien!

Caption vind je op o.a. Facebook en in de shop van Caption zelf; www.caption.nl. De lakken kosten wel €16,95 per stuk! Ook kun je een setje aanschaffen van deze drie lakken en dat kost €48,85.

handtekening blog sept 2015
A while back I won a lovely giveaway on Facebook! It was a lovely set Caption polishes from their new Resort collection. I received a base and topcoat, and a few colors, along with fast drying drops and a well written guide on how to apply this polish. It has a special technology that’s called Lac3 and you need to use them together otherwise it won’t work (they say).
Since last Sunday was M.E. day (the illess I am suffering from) in Amsterdam, I went there with my parents and sister. Long trip in the car! But it was a lovely, heartwarming and emotional day. M.E. has a Blue Ribbon and so I decided on blue nails.
I grabbed What Goes Around by Caption and set everything on the desk. Read the guide and became just a little nervous… Could I do this?? What if I mess up? Well, no need for that. It went so easy and so fast.
Started off with the basecoat. Caption has the best brushes!! They’re flat, round cut and with two strokes your nail is covered. Important with this polish that you don’t work per hand or nail, but do every single 10 nails.
So after applying the basecoat, you can start straight away with the colored polish. And so I did! The polish promises to dry so quickly, so you need to be sure you don’t stroke more than once. Well, I did that a little too much on the left hand nails and I saw two tiny spots that weren’t covered with polish enough. The right hand went perfectly though!
And it’s not that you can’t strike twice on the same spot of the nail, if you work fast you are fine.
After finishing the color, I grabbed the topcoat and started with that. Bit surprised about that but wanted to do exactly what the guide says.
It says it needs a one minute drying time and about 12 to 15 minutes for the formula to work at it’s best.
I did needed more than 1 minute though, maybe two. After that the polish the polish played tricks with me and when I made a small dent with my other nail, it just disappeared! How funny! But because I could make the dents I made sure that I was careful for like the first hour or so.
The polish looked gorgeous on the nail. Not thick at all! And the four days I wore the polish I had no tipwear or chips at all. The only thing I noticed was that the surface was a bit sensitive to scratches and so the longer I wore it, the more shine disappeared. Bit disappointed about that to be honest! More because they cost €16,95 per bottle!
But the applying was so easy (and removal!), and it did last long. So will show you the other colors as well, hopefully soon 🙂

 

Comments (13)

 • WOW, that sounds very interesting, even if I’m sure it would give me performance anxiety hahaha – it is super ideal tho if you are in a hurry, and the finish is so gorgeous.
  I also love that blue to bits!

  Beantwoorden
 • What a weird application! But I love the shade, it’s outstanding!

  Beantwoorden
 • Ik ben benieuwd naar de andere kleurtjes uit de zomerse Resort collectie, ondanks dat je het echt goed heb gedaan. Toch ben ik minder gek op deze kleur.

  Beantwoorden
 • Wat een prachtige kleur, en je nagels zijn ook super mooi!

  Beantwoorden
 • what an awesome color! <3

  Beantwoorden
 • Ik heb vaker de lakjes van Caption gezien, maar de prijs is toch ook wel wat mij tegenhield. Maar oh wat is de kleur prachtig.

  Beantwoorden
 • […] je laatst al een review van Caption zien. Esther van Djasa.nl, van wie ik deze prachtige Layla lakken kreeg, vertelde dat er wel […]

  Beantwoorden
 • […] je nog dat ik een tijd geleden lakjes van Caption had gewonnen? Heb je er al eentje laten zien, “What Goes Around” en daarin leg ik ook uit hoe het werkt qua aanbrengen van deze lak. Die heeft een speciale […]

  Beantwoorden
 • Superleuke review! Ik heb hem geplaatst op mijn fb pagina http://www.facebook.com/nailszup

  Groetjes
  Monique

  Beantwoorden
 • […] zonder chips of wear! Heb de lak eens getest een aantal dagen en ben zelf erg tevreden (lees hier mijn eerste review over Caption).  Na een aantal dagen dit lakje gedragen te hebben, “Good […]

  Beantwoorden
 • […] Het tweede deel van deze collectie komt ook zeker gauw online. Caption is eerder hier online gekomen; wil je mijn uitgebreide uitleg nog eens lezen en swatches bekijken? Klik dan hier. […]

  Beantwoorden
 • […] bijbehorende base en topcoat. Wil je alles weten over deze long lasting lak met gellook? Klik dan hier en […]

  Beantwoorden
 • […] met de speciale Base en Topcoat voor een optimaal resultaat. Wil je weten hoe dit werkt? Klik dan hier. De Resort Spring/Summer 2017 collectie zal deze maand verkrijgbaar zijn in de […]

  Beantwoorden

Write a comment