Nails Inc OPI stamping nail art
Nail Art Nail Polish

Double Gradiënt – Nail Art

Ik heb je al een aantal keer de Infinity plates laten zien van Dashica en wat ik daarmee heb gemaakt. De kwaliteit van die plates vind ik echt heel erg goed! Een hele poos geleden won ik een winactie via de Facebook pagina van Dashica Beautyshop en daarbij mocht ik een aantal plates uit zoeken. Die heb je inmiddels al gezien. Maar ook heeft Dashica zelf imageplates en daarvan koos ik deze. Uiteraard viel ik gelijk voor het patroon links boven 😀

Was enorm benieuwd naar de kwaliteit van de plate. Het gaat om plate No. SdP-c-56.

Dashica Plate SdP 56

Ik begon met een basis. Heb het maar een dubbele gradiënt genoemd omdat het eerste in me op kwam. Ik kwam op dit idee omdat ik het voorbij zag komen bij een ander op Instagram, namelijk bij @liampeterrabbit. Het is niet een account die ik volg maar ik per toeval tegenkwam. Vond het effect zo gaaf! Dacht dat wil ik ook proberen. En dus ging ik aan de slag!

Eerst heb ik een gradiënt gemaakt met twee lakken; Alpine Snow van OPI en Regents Place van NailInc. Daarvoor heb ik een sponsje gebruikt. De gradiënt is bewust niet “horizontaal” gesponst, maar een beetje schuin. Een sneldrogende topcoat erover en goed laten drogen. Daarna een plakbandje ook schuin over de nagel doen en de rest met liquid latex (bijvoorbeeld van Beautyill zoals ik hier heb gebruikt) afbakenen.

Nails Inc OPI double gradient nail art
Zo is je huid goed bescherm tegen de nagellak die je er met wederom een sponsje op gaat doen. En dan omgekeerd! Zodra je het gewenste effect hebt bereikt dan haal je voorzichtig de plakband en tape er af en voila, klaar!

Double gradient stamping OPI NailsInc Kaleidoscope nail art
Het leek me leuk om 1 nagel anders te doen, de ringvinger. Die heb ik alleen gelakt met Regents Place van NailsInc en daarover heen heb ik gestempeld met de Dashica stamping plate. Vind het patroon erg leuk! Wilde niet iets “ronds” doen gezien de rest van de nail art vrij rechttoe rechtaan is. En ik voegde een aantal studs toe, leek me een leuke toevoeging.

Nail studs nail art
Heb deze trouwens jaren geleden gekocht bij de Action. Ze zijn eigenlijk bedoeld om op je kleding te lijmen 😉

Double gradient stamping OPI NailsInc Kaleidoscope nail art

Double gradient stamping OPI NailsInc Kaleidoscope nail art

Double gradient stamping OPI NailsInc Kaleidoscope nail art
Het was nog even lastig een goed stukje te kiezen wat het laatste stuk van mijn plakband leek niet bepaald meer recht afsneden helaas. Vind het resultaat echt gaaf! Moet wel zeggen dat het best een werkje is. Gaat wel wat tijd in zitten.

De plate werkt precies zoals ik wil en verwacht, de lak is goed op te pakken. In één poging raak! En dat maakt het een stuk makkelijker.  Naast de Infinity plates zijn deze dus ook aan te raden! Wat vind jij van mijn nail art?

De OPI lak heb ik heel lang geleden eens op EBay gekocht. Mijn favoriete wit!
Het NailsInc lakje zat in een box die ik ooit via een leuke online deal kocht en het Kaleidoscope lakje
is een speciale stempellak die ik kreeg van El Corazon. De plate is verkrijgbaar bij Dashica Beauty Shop.

handtekening blog sept 2015
Let me tell you right away that this nail art wasn’t my idea. I saw this nail art on Instagram, randomly, not following the account but fell in love with the nails of @liampeterrabbit. That double gradiënt pattern, amazing. Had to try it!
So I started out with choosing a plate for my nail that I would make my accent nail. I choose the Dashica plate, the first pattern.
Then I started with making a gradiënt on all other nails. Not horizontally, but sideways. After that add a fast dry topcoat, let dry completely and then stick some tape on the places you don’t want to get polish on. Liquid latex I used to cover up the rest of my skin for an easy clean up (I usually pick my Beautyill liquid latex).
Start making a gradiënt again, doing to opposite with the colors. Removed all tape and done!
I stamped the pattern on my ring finger, added a few studs and I felt it was finished 🙂 Do you like this nail art? Let me know <3

 

Comments (16)

 • OMG that IS absolutely gorgeous, I love it to bits!!

  Beantwoorden
 • This gradient is gorgeous 🙂

  Beantwoorden
 • That looks absolutely awesome 😮 !!! So stunning!

  Beantwoorden
 • Wauw wat onwijs gaaf resultaat zeg. Prachtig!

  Beantwoorden
 • I love the double gradient! And these pretty colors. 🙂

  Beantwoorden
 • Wauw oh stop it you! Very first en goed geslaagd. Knapperd! <3

  Beantwoorden
 • what an excellent idea! beautiful colors <3

  Beantwoorden
 • Wauw wat een prachtige nailart heb je ervan gemaakt! Heb die plate zelf ook. Heel mooi!

  Beantwoorden
 • Heel mooi effect, die blauwe kleur is geweldig!

  Beantwoorden
 • wauwie <3

  Beantwoorden
 • Wauw, wat geeft dit een gaaf effect! Heel erg mooi!

  Beantwoorden
 • love your nail art page! i was wondering if you’ve ever made a post on how you paint your nails with nailpolish? like the tevhnique and products you use to get it so perfect.

  Beantwoorden
 • ik had hem ook al op Instagram gezien en vond hem meteen al prachtig. Was ook echt benieuwd hoe je dit had gedaan maar nu ik het zo zie is het eigenlijk heel makkelijk. mooi!

  Beantwoorden
 • Prachtige nail art. Echt een mooi resultaat. X

  Beantwoorden
 • I LOVE this! Kind of like a reciprocal gradient but I prefer this 🙂 the stamping goes really nicely with it too

  Beantwoorden
 • Whoa! This is absolutely amazing, I love it! <3

  Beantwoorden

Write a comment