Nail Polish

Dr. Pierre Ricaud – Fall collection – Rouge Bordeaux & Hair Care Oil

Wat een ontzettend leuke verrassing van Dr Pierre Ricaud! Ik heb ergens begin dit jaar geloof ik een aantal lakjes e.d. gekocht van dit merk en laten zien hier op nailtalk. Dat vonden ze zo leuk, dat ik ben toegevoegd op hun bloggerslijst. Echt tof! Ze hebben hele mooie nieuwe producten deze herfst en ik heb besloten je de de haarolie te laten zien en het donkerrode lakje Rouge Bordeaux.

Onlangs heb ik mijn haar gekleurd; blonde plukken sieren mijn hoofdje. Dat had nogal wat voeten in de aarde gezien ik na de eerste verfbeurt absoluut niet tevreden was. Uiteindelijk naar een andere kapper gegaan na veel wikken en wegen en die heeft het nogmaals geverfd. Je kunt nagaan dat dat echt een klap voor je haar is; zoveel bewerking is echt niet goed. Wist dus gelijk dat ik producten moest gaan gebruiken die mijn haar weer een beetje happy zouden maken! Ik gebruik shampoo voor geblondeerd haar en op handdoekdroog haar een ;eave-in spray met olie die tevens beschermt tegen de hitte van de föhn. Als mijn haar droog is dan gebruik ik haarolie. En dit keer die van Dr Pierre Ricaud!

collage-haarolie-dr-pierre-ricaud
Van ingrediënten heb ik geen verstand, maar voor diegenen die wel nieuwsgierig zijn heb ik ze toch op de foto gezet. De olie is vrij dun en loopt dan ook vrij snel van mijn hand af terwijl ik een foto wilde maken, failll haha! De geur is erg lekker, fris en ‘schoon’.

collage-dr-pierre-ricaud-haarolie
Ok en toen de test. Ik heb zoals ik altijd doe met de andere haarolie die ik gebruik, een pompje olie op mijn vingers gedaan, even in je handen wrijven en met je handen als een soort kam door je haar. Zo wordt de olie goed verdeeld. Links is voor de olie en rechts is na. Vielen de foto’s mij eventjes tegen! Het verschil was voor mij duidelijk te zien en te voelen, maar op de foto vind ik het effect wat minimaal helaas. Ik zag het niet zo zitten om meer olie in mijn haar te smeren en de rest van de dagen met een vette struik rond te lopen dus this is it!  Ik ben in ieder geval blij met de olie. Hij voedt, verzwaard het haar niet (ik smeer het echt in de punten), maakt het haar lekker zacht, zorgt dat er geen klitten meer in komen. Win win situatie!

En dan, Rouge Bordeaux. Uiteraard wat je hier gewend bent te zien; nagellak! Rouge Bordeaux is een donkerrode lak die bij wat feller licht toch ook een licht oranje gloed over zich heeft. Was benieuwd naar de dekking van de lak; die was bij de vorige lakjes ook erg goed!

dscn5019
En die kwast! Breed en rond afgesneden. Perfecte combi met de formule van deze lak, want je kunt zo echt perfect lakken gelijk zonder schoonmaken na de tijd. Pluspunt!

Dr Pierre Ricaud Rouge Bordeaux
Dr Pierre Ricaud Rouge Bordeaux
Ik kan je gelijk zeggen dat dit kwalitatief hoge nagellak is. Hoe de lak zich houdt en mooi uitvloeit over de nagel… ja erg tevreden. De dekking is ook prima; in principe zou je met één laagje klaar kunnen zijn, maar als je toch die intens rode kleur wil dan raad ik je aan nog een laagje te lakken. Op de foto zie je twee laagjes van Rouge Bordeaux en één laagje topcoat. Deze beauty is in de aanbieding zag ik! Dus sla je slag, hij kost nu maar €4,50!

Al met al, ben ik tevreden. Die olie komt zeker wel op en die mooie rode lak blijft in mijn stash om nog een keer gedragen te worden. Ik vind de producten alleen best prijzig. Dat wil niet zeggen dat het de kwaliteit niet waar is, maar dan heb ik het meer over mijn persoonlijke budget. Ik ben toch geneigd om de aanbiedingen te shoppen en zo soms wel de de helft te besparen. Ook belangrijk te vermelden dat de producten uit Frankrijk komen, waardoor de levertijd langer is. Maar daar word je heel netjes steeds van op de hoogte gehouden!

Rouge Bordeaux en de Enhancing Hair Care Oil zijn verkrijgbaar bij Dr. Pierre Ricaud en
zijn nu beide in de aanbieding.

handtekening blog sept 2015press sample 1
What a nice surprise from Dr. Pierre Ricaud! A few months back (I think) I ordered some polishes of the brand after seeing some great swatches.  They liked my article and swatches and so they put me on their bloggerslist; I was surprised! 🙂
They have a brand new fall collection and I choose a red polish Rouge Bordeaux and an enhancing hair care oil. I was very curious about that since I got some blond and brown in my hair, it really can use the extra care.
The oil is quite liquid and has a lovely fresh and ‘clean’ scent if that makes any sense. After my normal routine of spraying a leave-in and heat resistant oil, I blow dry my hair and afterwards it could use some tlc. I found the result much more visible in real life than it shows on the pics, but you can see that my hair looks better in the before and after shots.
The polish is a true beauty; it has a tiny hint of orange but it’s mostly red. The brush is so very lovely! It’s wide, and round cut. It is quite big but not too big for my taste. The formula is very easy to work with, it’s shiny, it’s smooths out on the nail very well and looks great even without a topcoat.
On the pics you see two layers of Rouge Bordeaux and one layer of fast dry topcoat.
Both products are on sale at the moment. Something I would recommend; for my personal budget I feel that the prices are quite high, which has nothing to do with quality. But buying on sale gives you a good price and good quality for these products! You can find them on the Dr. Pierre Ricaud website.

Comments (11)

 • It’s a gorgeous red polish <3

  Beantwoorden
 • Fijn zijn de lakjes he! Heb ook nog een herfslakje staan. Ga m snel swatchen.

  Beantwoorden
 • Yes, I like such reds. Classy!

  Beantwoorden
  • I feel the same way! Classy, especially the darker ones 😀

   Beantwoorden
 • geweldig mooie classy tint 😀

  Beantwoorden
 • beautiful, elegant polish! true classis. nice hair also 😀

  Beantwoorden
 • That red is really lovely and classy! But I think it’s a little bit too expensive :’D

  Beantwoorden
  • It’s only half price now; they’re on sale! Both the oil and polish 😀

   Beantwoorden
 • Ik heb dit lakje onlangs ook mogen swatchen, erg blij met deze mooie rode kleur. Jouw swatch foto’s zijn weer prachtig, iedere keer weer. Dat is ook de reden dat ik jou morgen in mijn artikel noem (misschien wel leuk om te weten 😉

  Beantwoorden
 • Wat een geweldige kleur. Deze rode tint zou ik iedere dag kunnen dragen. Love it

  Beantwoorden
 • Your hair looks much smoother in the second image indeed and the nail polish has some awesome glossy finish!

  Beantwoorden

Write a comment