Essence All The Greys
Nail Polish

Essence All The Greys – 04 Girl with a Pearl & 04 Roaring Red

Essence kwam uit met een nieuwe collectie, All The Greys. De laatste keer dat ik een Essence lakje kocht weet ik echt niet meer. Het merk trekt me niet. Qua uiterlijk niet, qua lakken niet. Maar ik stond voor het schap en ik hoefde niet eens na te denken om deze twee tóch mee te nemen. De anderen vond ik ook mooi, maar niet bijzonder genoeg. En dus had ik ineens Girl with a Pearl en Roaring Red in mijn bezit!

Ik had al op Facebook gelezen dat niet iedereen even blij was met de formule van de rode lak, maar las niet alleen negatieve verhalen gelukkig. Omdat Roaring Red een matte lak is (staat ook op de dop aangegeven) kun je er van uit gaan dat de kans groot is dat de lak elke  oneffenheid accentueert. Heb dus mijn Etos Ridgefiller & Basecoat erbij gepakt en die eerst opgedaan. Kan het je écht aanraden! Want ook ik heb ribbeltjes, deukjes etc.

Etos Basecoat en Ridgefiller
Ik heb hiervan één laagje aangebracht en goed laten drogen eerst. Sommige lakken zijn wat lastiger aan te brengen op een glad oppervlak zoals een basecoat en Roaring Red is er eentje van. Als je maar genoeg lak op je kwast hebt én niet steeds over hetzelfde net gelakte stukje gaat dan zit je goed!

Essence 05 Roaring Red

Essence All The Greys Roaring Red

Essence All The Greys Roaring Red
Is ie niet prachtig?! Hij heeft een soort velvet finish, voelt zo zacht als ie eruit ziet. Ik heb twee laagjes aangebracht voor een goede dekking. Uiteraard geen topcoat gebruikt. Vond ‘m makkelijk lakken en de Etos ridgefiller & basecoat doet zijn werk grotendeels!

Ook nam ik 04 Girl with a Pearl mee. Een wit grijze lak. Een mooie nude! Daar heb ik wel een zwak voor…
Heb bij deze lak geen ridgefiller basecoat gebruikt, gezien de lak niet mat opdroogt. Er staat op de dop High Gloss.

Essence 04 Girl with A Pearl

Essence All The Greys Girl With a Pearl

Essence All The Greys Girl With a Pearl
Was verrast door de dekking eerlijk gezegd! Bij het opdoen van de eerste laag wist ik dat twee laagjes voldoende zouden zijn. Hoe heerlijk bij zo’n lichte lak! Complimenten voor Essence. De glans was mooi, maar ik heb toch een laagje topcoat aangebracht voor die smoot finish.

Essence All The Greys Girl With a Pearl

Al met al, een YAY for deze twee! Blij dat ik ze heb gekocht. Vind ze beide erg mooi en die rode zal ik zeker vaker dragen. Toen ik zo bezig was met dit fijne duo kwam er ook nog een nail art uit mijn handen. Die komt gauw online!

Essence All The Greys is nu verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Kruidvat en Trekpleister.

handtekening blog sept 2015
It has been a long long time since I bought anything of this brand. The main collection just doesn’t speak to me, the bottles are not pretty and the LE’s are not my thing. Untill I saw All The Greys! That bottle shape, the colors…Had to buy two of the collection, number 04 and 05, Girl With a Pearl and Roaring Red.
First I show you Roaring Red, a gorgeous dark red polish with a pearly matt finish. You probably know that matt polishes accentuate every tiny ‘flaw’ of your nail. So I used a Ridgefiller & Basecoat by Etos (local drugstore) and applied one coat. It made such a difference in my opinion! Two coats of this pretty red and I was done! Love it!

Girl with a Pearl is a light grey polish and I was kind of worried about how many coats I would need, but two was all I need! How great with such a light polish. It dries with a high gloss as stated on the cap, but decided to apply a topcoat as well.  Like this duo! Happy I bought them. Made a nail art with these as well 🙂 Do you like this duo?

Comments (12)

 • Roaring Red really is very beautiful!

  Beantwoorden
 • Ik vind die lichte kleur heel mooi, fijn dat ie zo goed dekt ook!

  Beantwoorden
 • Ik denk dat ik morgen toch echt even langs de kruidvat moet! Want DAMN deze zijn echt mooi!!!

  Beantwoorden
 • Both are lovely and something I’d wear with pleasure!

  Beantwoorden
 • Wauw…zeker Roaring red vind ik een prachtige lak, echt geweldig met die finish….begrijpelijk dat je die niet kon laten staan. Ook de lichte lak is heel erg mooi om naar te kijken…

  Beantwoorden
 • WOW, I am in love with Roaring Red. Gorgeous color and finish!

  Beantwoorden
 • Mooie lakjes hoor. Vind essence fijn lakken. Heb al 2x voor t schap gestaan bij deze collectie en nog steeds niks gekocht 😀

  Beantwoorden
 • These are lovely! I love the matte finish of the red one.

  Beantwoorden
 • Oehh, die matte eerste rode! Die is echt prachtig!

  Beantwoorden
 • Ik moet Girl with A Pearl er ook nog bij gaan halen geloof ik! Wauw.

  Beantwoorden
 • […] begon met een lak die ik laatst alsnog aanschafde. Ik zag deze geswatched bij Miriam en moest deze ook hebben. Ik moest de matte pearly lakken al hebben en deze nam ik alsnog mee. […]

  Beantwoorden
 • […] kocht twee lakjes van All The Greys van Essence; wil je de swatches zijn klik dan even hier. Gezien Roaring Red, de matte donker rode van dit stel wel een goede dekking had was ik erg […]

  Beantwoorden

Write a comment