Nail Art

Mess-Less Liquid Nail Tape review + Nail Art

Liquid latex is ondenkbaar tegenwoordig. Maar kan me nog goed een tijd herinneren waar ik bezig was met veel schoonmaken en stukken plakband. Nadat ik de eerste liquid latex voorbij zag komen op Instagram, móest ik dat ook hebben. Maar het was enorm duur. Dus ben zelf op zoek gegaan en vond het uiteindelijke liquid latex op EBay (wat allang bestond natuurlijk) voor een prikje. Inmiddels heb ik van verschillende merken dit goedje thuis en wil niet meer zonder. Ik mocht ook de Mess-Less Liquid Nail Tape van Nailproduct proberen.Bovenstaande lakje is Seashell Pink. Een vrij sheer lakje van IBD nail lacquer die ik als basis heb gebruikt. Het is een licht roze lakje waar ik toch drie laagjes van nodig had. Mijn nagels zijn vrij geel en deze kleur complimenteerde dat niet echt. Met drie laagjes zag je de gele gloed niet echt meer en vind ik ‘m mooi! Hij glanst wel prachtig en heeft een verzorgde indruk.

Terug naar de Mess-Less. Niet een heel bijzonder flesje. Gewoontjes, staat geen merk op de voorkant, maar ik vermoed dat het van IBP is.
Deze liquid latex is roze (altijd leuk) en dikker dan je gewend bent. Hij droogt enorm snel en daardoor kun je snel doorwerken. Nog een hele leuke bijkomstigheid: hij ruikt heerlijk fruitig!


Ik had het idee op één nagel eventjes een gradiënt te maken zodat je kunt zien hoe het de huid beschermt en het er af pelt. Je brengt de liquid latex aan met het kwastje en na een paar seconden kun je al aan de slag. Geen wachten totdat het doorzicht wordt of iets dergelijks.


Easy peasy! Hij pelt gemakkelijk af en heeft de huid goed beschermt. Precies wat je mag verwachten van een liquid latex.

Ik wilde ook stempelen met een IBD lakje en “Belle Boudoir” leek mij wel eentje die goed zou stempelen. Ook dit wilde ik laten zien met de Mess-Less en call it quits. Maar de uitkomst vond ik zo leuk dat ik besloot alle nagels zo te doen. De gradiënt heb ik niet afgemaakt zoals ik anders zou doen, omdat het een voorbeeld zou zijn. Dus hier de nailart die er uiteindelijk uit kwam! Gemaakt met “Seashell Pink” (het lichte lakje), “Smokey Plum” (het bruin paarsige lakje) en “Belle Boudoir“. (als je wil weten welke plate, stuur me een pm via Fb of IG!)Ik was er echt van overtuigd dat deze kleuren niet bij elkaar zouden passen. Maar eenmaal gestempeld dacht ik gelijk dat het er best tof uit zag, een beetje Oosters! Geen geplande nail art, maar toch wat leuks uitgekomen.

Nog een leuk weetje; die heerlijke fruitige geur van de liquid latex? Die blijf je nog licht ruiken aan je vingers in plaats van de nagellak. Heerlijk! Vind het een verademing. Elke maker van liquid latex zou een lekker geurtje moeten overwegen!

Mess-Less Liquid Nail Tape (én de IBD nail lacquers!) zijn verkrijgbaar bij Nailproduct.nl.

We nailarters just can’t imagine stamping without liquid latex. I remember when it came up for the first time; everybody was crazy about it and it cost a whole lot. Did a search myself and bought a huge bottle of liquid latex on EBay back then, only it had a different name. Now I use liquid latex of different brands. So curious to try Mess-Less Liquid Nail Tape.
The brush is average width, the latex is pink and quite thick. Not like I’m used to! But it applied ok, no problems there. The most lovely thing that is a total WIN for me; it’s scented. Fruity and fresh. Really like it! As we all know, the most latexes smell horrible.
I did a very quick and not finished gradient on one nail to show you how it looks like on the skin and how it peels off. Also I would make pictures after stamping on that gradient so you can get an idea of how well it protects. After seeing the result I totally changed my plan and did all nails 🙂  I was convinced that the colors wouldn’t match but in the end they did and I felt I created something with an Eastern feel to it!
Used all IBD nail lacquers: the light soft one is Seashell Pink, the purple brownish one is Smokey Plum and I stamped with Belle Boudoir. (if you want to know which plate I used please contact me here, or on FB or IG 🙂 )
The scent of the Mess-Less kind of sticks to your fingers instead of the
nailpolish smell after you’re done. Love it!

Comments (1)

  • Super nice zo’n geurtje er aan! Vind het normaal zo enorm stinken xD

    Beantwoorden

Write a comment