Nail Art

Precious Nail Art – Book Review

Een nieuw nail art boek! “Precious Nail Art”. Het leek me wel leuk om daar een review over te schrijven! Ik heb het boek namelijk thuis en er al meerdere malen lekker in zitten bladeren. Ik heb het boek nauwlettend in de gaten gehouden op social media, ik was zó nieuwsgierig! Ze zijn actief op Instagram en Facebook, dus wellicht heb je er inmiddels wat van voorbij zien komen. Het boek is geschreven door Shirley Anderson. Er zit ook nog een leuke verrassing in deze post, dus keep on reading


Shirley heeft jarenlang gewerkt nagel wereld; in 1998 begon ze een groothandel in nail art producten en heeft dit 12 jaar gedaan met veel liefde en passie. Daarna volgde er een ‘sabbatical’ om te zorgen voor haar zoon maar toch ging het weer kriebelen. Ze besloot een boek te gaan schrijven over het werken met o.a. Swarovski flat backs.


Het boek bestaat uit 24 stappenplannen voor prachtige nail art ontwerpen en tekeningen die ik wel in zou willen lijsten zo mooi. In de stappenplannen staat aangegeven wat voor producten je precies nodig hebt en hoe je stap voor stap de nail art maakt. Duidelijk en simpel!


Wait, whut… ZIJN DAT MIJN NAGELS? JAAAAA! 😀 hahaha!
Shirley benaderde mij of ik nail art foto’s wilde aanleveren voor het boek. Man, ik heb echt op wolkjes gelopen dat weekend. Van iedereen die ze kon kiezen, koos ze mij. Dus ik was over-the-moon! Ik heb een drietal nail arts aangeleverd en die zijn alle drie ook gedrukt. Hierboven zie je er twee.


In het boek staan vele Caption lakken en laat ik die nu ook in mijn bezit hebben. Ik wilde dolgraag iets creëren uit het boek, maar besefte ook dat ik geen Swarovski flat backs heb; sterker nog; ik heb echt heel weinig studs en dat soort dingen! Dus ik moest even op zoek… De foto hierboven, de linker creatie? Die wilde ik namaken. Ik als perfectionsist… oef. Ik bedoel, kijk die foto. Hoe mooi!

Toch ben ik aan de slag gegaan en vond het resultaat toch best tof.


Echt even heel wat anders. Er staat ook een nail art in met een prachtige gradient met zomerse kleuren en het lijkt me ook erg leuk deze na te maken.

Het boek bevat ook pagina’s met “lege” nagels. Daar kun je dus zelf je ideeën in tekenen, hoe tof! Hoe vaak heb ik ideeën die ik dan toch al gauw weer kwijt ben. Eigenlijk zonde. Voor elke type nagel zit er een bladzijde in; ronde nagels, vierkant, stiletto…Na het voorwoord wordt een stuk geschreven over onmisbare nail art producten en een stukje geschiedenis over nail art. Leuk om te weten! Het boek heeft een stevige linnen cover, waardoor Precious Nail Art nog net ietsje luxer voelt. Goede kwaliteit papier en zoals ik al zei; de illustraties zijn écht heel mooi!

Ben trots dat ik mijn nagels hier in terug vind. Dit  is toch weer iets wat ik van mijn wensenlijstje af heb kunnen strepen. Iets waarvan je stiekem droomt maar nooit denkt dat het uit zal komen. Bedankt Shirley, voor ons leuke contact, het plaatsen van mijn nail art en dit prachtige boek!

Op de site van Nail Art Boek vind je wekelijks een blog over nail art (dit keer Chrome nails!) en
zelfs een shop waar die je prachtige Swarovski flat backs kunt kopen. Je vind er tutorials en uiteraard
het Precious Nail Art boek.

Have you heard of a new (Dutch) nail art book called Precious Nail Art? Maybe not… But I own it and thought I write a review about it. Because… you have problably seen it on the pics already; my nails are in it!
Shirley Anderson, who wrote this book asked me if I wanted to be in it and so I sent some pics… and they are printed! Yay! Feeling so proud.
The pics give an impression of the book, where you can find loads of pretty illustrations and step-to-step examples for easy nail art. And I re-created one! What do you think? Didn’t have proper studs or anything, but love the result. Different!
So, do you own a nail art book? And if so, which one is it? Curious to know!

Write a comment