Nail Art

Zensible Sun – Nail Art

Waterdecals, ik hou er van. Niet persé voor het gemak wat ze geven maar omdat ze je nagels echt zo mooi kunnen maken! Freehand met links is lastig voor me en doe ik ook eigenlijk nooit meer. Ik zou er eigenlijk mee bezig moeten gaan, want ik heb lang geleden wel met links dingen gedaan die best goed waren. Kwestie van oefenen!
Waterdecals zijn makkelijk en snel om aan te brengen. Deze decals van Dashica zijn, ja, hoe zal ik het noemen, zonnetjes? Vind ze zo leuk!

Waterdecals Dashica
Waterdecals instructions Dashica
De instructies staan op de achterkant van het kartonnen hoesje waar de decals in zitten. Zo blijven ze goed beschermd. Een vertaling van de instructies:

 • Lak je nagels en laat goed drogen
 • Verwijder het plastic beschermlaagje en dip de decal in water voor zo’n 20 seconden
 • Maak je nagel nat en plaats de decal waar je ‘m wil
 • Dep het overtollige water van de nagel als ie op de plek zit die jij wil
 • Breng een topcoat aan en droog met de föhn

Die laatste stap; met een föhn je nagel drogen; dat heb ik een keer gedaan héél lang geleden en een uur laten zaten de barsten er in. Ik raad je dat af. Een topcoat is écht voldoende!

De donker rood/roze lak die ik onder andere heb gebruikt is Catrice REDiant Energy. Beetje aparte foto, maar dat flesje vind ik echt de moeite waard te laten zien. Misschien heb je mijn swatches van Zensible Rose ook gezien?

Catrice REDiant Energy

Catrice REDiant Energy

Die kleur…! Echt prachtig. In mijn review van Zensible Rose laat ik je zien hoe de dop er uit ziet en dat je lakt met alleen de steel in je hand, alsof je een pen vast hebt. De kwast is breed, plat en rond afgesneden. De formule is zeer dekkend en het is bijna een one coater! Misschien als je wat dikker lakt heb je 1 laagje nodig; ik heb er twee gebruikt.

En dan, de nail art. Want daar gaat het natuurlijk om! Daarvoor heb ik er ook een ander lakje bij gepakt uit dezelfde collectie van Catrice (Zensibility) namelijk “Sheer Silence”. Ik had een idee in mijn hoofd en dat wilde ik precies zo maken. Zoals altijd ging dat iets anders maar ben enorm blij met het resultaat.  Wilde in ieder geval iets met negative space, zo vaak gezien maar vanwege mijn gele nagels niet altijd mogelijk.

Catrice waterdecals sun negative space nailart
Catrice waterdecals sun negative space nailart
Het leuke is dat ik de decals niet eens hoefde niet te knippen, er zitten al halve zonnetjes op het velletje, erg handig. Ook zit er verschil van grootte in, ook al is dat miniem. Wat vind je er van? Ik vind ‘m echt tof geworden! Ook al zijn de zilverkleurige studs best groot, ze zijn even groot als de stud die ik plaatste op mijn ringvinger. Heb die hetzelfde kleurtje gegeven als mijn wijsvinger en pink. Blij!

Deze prachtige decals zijn verkrijgbaar bij Dashica Beautyshop en nog vele andere varianten!

handtekening blog sept 2015press sample 1
I love waterdecals. Not only because they are so easy to work with, but they just turn your regular mani into something festive! Love the silver ones especially and I received a bunch from Dashica Beautyshop. Choose this sun pattern this time and had an idea in my head for a nail art. It turned out a bit different in the end but am used that now hehe 🙂
The polishes I used are both from the Catrice Zensibility collection with these amazing bottles. The darker color is REDiant Energy and the lighter one is Sheer Silence. Thought they would fit well together for this nail art.
And, finally, I tried negative space. Find it hard to make that beautiful because my nails are yellow, but think I succeeded this time!
Placed some silvercolored studs in the design as well, and painted the stud on the ringfinger with REDiant Energy. The decals you can find at Dashica Beautyshop and they ship internationally!
Like the end result alot! Do you? Let me know!

 

Comments (8)

 • Ik vind ze super tof! Ga deze lakjes ook eens bekijken, ze lagen er laatst helaas niet.

  Beantwoorden
 • Heel gaaf!

  Beantwoorden
 • What an interesting design with the negative space!

  Beantwoorden
 • Wat leuk zeg! De negative space nailart is goed gelukt, zoiets wil ik ook nog eens gaan maken 🙂
  Mooie lakjes ook van Catrice!

  Beantwoorden
 • It’s a lovely red – and I love the mani you created!

  Beantwoorden
 • Die kleur heb ik ook en vind hem erg leuk 🙂 je hebt een mooie nail art gemaakt!

  Beantwoorden
 • wooow! this is stunning! this negative space is just incredible

  Beantwoorden
 • The design is very pretty. 🙂

  Beantwoorden

Write a comment